Urinetown - Hovedproduksjon 3. klasse Musikkteaterhøyskolen 2018
, ,

URINETOWN er årets avgangsforestilling 2018!

URINETOWN av Mark Hollmann og Greg Kotis skal nok en gang være avgangsforestillingen ved Musikkteaterhøyskolen. Sist, i 2014, ble det en kjempesuksess. Ingen grunn til å vente seg mindre når det nå er Marit Andreassen som står for regien og Eli Stålhand som er koreograf.

“En absurd parodi på grådigheten, kjærligheten, revolusjonen (og musikalen!), i en tid der vann er verdt sin vekt i gull.”

I samme landskap som Brecht/Weill har Greg Kotis og Mark Hoffmann laget denne prisvinnende musikalske satiren over lover og forskrifter, skatter og avgifter, kapitalismen, kommunismen, populismen, idealismen, byråkratiet, miljøvern, elendig ledelse, triviell kommunalpolitikk og musikalen selv! Morsomt og rørende på samme tid.

Vi er i en Gotham-aktig by, der vannmangel forårsaket av en 20 år lang tørke har ført til et lovbestemt forbud mot private toaletter. Alle innbyggerne må bruke offentlige avtreder. Men samtlige er styrt av et monopolistisk selskap som profitterer på en skyhøy toalettavgift på et av de mest menneskelige behov som finnes. Fra mengden stiger en helt frem som har fått nok og planlegger en revolusjon som skal lede de alle til friheten.

Musikk/sangtekst: Mark Hollmann Manus/sangtekst: Greg Kotis
Oversettelse: Erik Schøyen/Henrik Amundsen
Regi: Marit Adeleide Andreassen
Koreografi: Eli Stålhand