Opptaksprøver til Norges eneste bachelorutdanning i musikkteater

Studiet gir deg 180 studiepoeng og en bachelorgrad i musikkteater, dette kvalifiserer til videre- og etterutdanning både nasjonalt og internasjonalt. Våre uteksaminerte studenter er allsidige utøvende kunstnere som jobber i musikaler, som sangere og skuespillere, pedagoger mm.

SE VÅR OVERSIKT OVER "STUDENTER I ARBEID"

DATOER FOR OPPTAKSPRØVER OG SØKNADSFRISTER FOR SKOLEÅRET 2018-2019 BLIR KUNNGJORT HER PÅ VÅRE HJEMMESIDER MEDIO OKTOBER 2017.

DATO FOR OPPTAKSPRØVER

• 27. januar 2017
  • 3., 4., 10. og 11. februar 2017
  • 5. og 11 mars 2017

BEREGNET TID FOR OPPTAKSPRØVER
Opptaksprøvene starter kl 10:00 og er ferdig ca kl. 18:00

SØKNADSFRISTER

• 20. januar for opptaksprøver i januar
  • 27. januar for opptaksprøver i februar
  • 27. februar for opptaksprøve 5. mars

ADMINISTRASJONSGEBYR
Administrasjonsgebyr på kr. 350,- påløper etter at fullstendig søknad er mottatt.

For å bli tatt opp til bachelorstudiet i musikkteater må du gjennomføre og bestå en praktisk opptaksprøve, i  tillegg skal du skrive et motivasjonsbrev.

• Du blir prøvet i sang-, skuespill- og danseferdigheter.
  • Vi sender deg sangene du skal synge per e-post når vi har mottatt din søknad.
  • Du skal også gjennom et intervju, hvor vi tar utgangspunkt i søknaden og motivasjonsbrevet du har sendt oss.

Det er viktig at du tenker nøye igjennom hvorfor du ønsker å utdanne deg på Musikkteaterhøyskolen. Det er et krevende studie som er utfordrende både fysisk og psykisk. Det kreves disiplin, arbeidsinnsats og evne til å jobbe selvstendig.

Det er en fordel for deg som student å ha forkunnskaper i sang, skuespill, dans og musikkteori. Hvis du ikke har tilstrekkelig med forkunnskaper / trening i en eller flere av disse fagene, arrangerer vi kurs bl.a. i dans og musikkteori før skolestart i august.

Danseprøven

Du blir hovedsakelig prøvet i jazzdans. Vi ser etter grunnleggende ferdigheter, generell fysikk, forståelse for faget og evnen til å lære koreografi. Etter en felles oppvarming, blir du prøvet i elementære øvelser individuelt og i grupper. Til slutt vises koreografien.

Sang- og skuespillprøven

Du skal prøves i sang og sangtekstformidling. Først skal du fremføre sangen med pianist. Så vil en av skolens pedagoger arbeide med deg med utgangspunkt i sangteksten din. Vær forberedt på at vi ber deg spille sangteksten din som monolog. Les tekstene nøye, og arbeid med materialet ditt til du vet hva sangteksten handler om.

Når du skal fremføre en sang eller tekst er det viktig at du bestemmer deg for:

Hvem personen du skal fremstille er. (Alder, kjønn, sosial tilhørighet, yrke etc.)

• Hva slags situasjon personen befinner seg i ? (Nettopp mistet din store kjærlighet, nettopp fått drømmejobben, nettopp mistet en nær venn etc.)
  • Hvor personen er når han/hun synger/snakker ? (Hjemme hos seg selv, på skolen, på jobben, ute, inne etc.)
  • Når skjer dette? (Er det sent på natten, tidlig på morgenen, rett før en viktig hendelse, rett etter en viktig hendelse etc.)
  • Hvem du snakker/synger til ? (En annen på scenen, deg selv, publikum)
  • Hva vil personen oppnå med å si det han/hun sier i sangen? (Søker personen svar på noe? Ønsker personen å gjøre noe med den han/hun snakker til? etc)

Opptakskrav

For opptak til studier ved Musikkteaterhøyskolen kreves normalt generell studiekompetanse.