Nyheter

Nytt skadeforebyggende samarbeid mellom Norsk Idrettsmedisinsk Institutt (NIMI) og Musikkteaterhøyskolen
,

Nytt skadeforebyggende samarbeid mellom Norsk Idrettsmedisinsk Institutt (NIMI) og Musikkteaterhøyskolen

Musikkteaterhøyskolen har i flere år hatt sin faste fysioterapeut på NIMI. Der har danser og fysioterapeut Cèline Hamisultane veiledet studenter og ansatte som har hatt behov for oppfølging.

Nytt av året er at våre nye studenter får et helt unikt tilpasset treningsprogram og åtte ganger med grunntrening sammen med fysioterapeut på NIMI. Forskning viser at en kombinasjon av målrettet grunntrening og teknikktrening virker skadeforebyggende både i forhold til akutte skader og belastningsskader. Målet med treningen er at studentene skal gå inn i utdanningen og dansetreningen ved MTHS med noen flere verktøy – og at de skal holde seg skadefrie både gjennom utdanningsløpet og i den videre karrieren.

Treningen på NIMI ble avsluttet med et foredrag om skadeforebygging her på MTHS hvor studentene fikk prøve seg på å legge kompresjonsbandasjer og lærte prinsippene for skadebegrensing når noe har skjedd:

“POLICE”

P – Protection

OL – Optimal Loading

I – Ice

C – Compression

E – Elevation

 

Studenene er veldig fornøyde med opplegget og merker allerede at det har hatt en effekt:

“Bevisstgjøringen av senterbruk og turn-out har gjort at vi føler oss mer sentrerte og klare for en skolehverdag som er fysisk krevende.”  

– Maren, Nora og Hedda i 1.klasse

 

“Jeg syns NIMI-ordningen har vært fantastisk bra! Cèline har gjort en utrolig bra jobb med å motivere, lære bort, og forklart hvorfor vi gjør øvelsene og jeg merker selv jeg har hatt utbytte av timene inn i dansinga!”

– Kasper i 1.klasse

 

“Treningen med Cèline har vært utrolig givende. Vi er heldige som har fått et så grundig innblikk i hvordan man burde trene som danser. Jeg er sikker på at dette kommer til å forebygge mange skader på hele kullet. Og ikke minst at vi har fått så mange gode basisøvelser til de mest utsatte muskelgruppene. Tusen takk til NIMI og Celine!”

– Lars i 1.klasse

 

“Det har gått opp noen lys for meg angående kroppen min, hvor jeg trenger å jobbe og hvordan jeg må jobbe for å yte best mulig både i dansefagene og i dagliglivet.”

Hanne i 1.klasse

 

“Det har været en rigtig god oplevelse! Det er rigtig godt for os der træner meget i hverdagene, så vi ikke får skader. Det har gjort at jeg tænker mere på min krop og Hvad jeg gør med den når jeg danser, så jeg ikke gør noget forkert og får skader af det.”

Emmy i 1.klasse

 

Les mer om skadeforebygging her:

http://skadefri.no/

https://www.lhl.no/nimi/kurs/ung-og-skadefri/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3871955/#!po=18.6957

Foto: Emmy Wallace
Tekst: Signe Alexandra Domogalla