Shockheaded Peter illustrasjon tegnet av Ketil Christensen

Musikkteaterhøyskolens avgangsklasse 2019 presenterer musikalen Shockheaded Peter

Musikkteaterhøyskolens avgangsklasse 2019 presenteres i musikalen SHOCKHEADED PETER, en humoristisk og grotesk barnefortelling for voksne. Shockheaded Peter bygger på flere små historier fra barneboken Busteper, som er skrevet av den tyske psykiateren Heinrich Hoffmann i 1845.

Boken var en reaksjon på den snille og pedagogiske måten å oppdra barn på, og forestillingen er et befriende friskt pust for de som synes at barneoppdragelsen i dag er lullet inn i litt for mye hygge og frie tøyler. Forestillingen spilles på Lillestrøm Kultursenter 7.-9.juni 2019.

Forestillingen ønsker dere velkommen inn i et visuelt, merkelig og grotesk univers, hvor det går riktig galt for barn som ikke kan oppføre seg. Han som suger på tommeltotten får fingeren kuttet av, slemme gutter blir overmannet av de som er verre og de som leker med fyrstikker, setter til slutt fyr på seg selv og går opp i røyk.

Det høres makabert ut og det er makabert, men forestillingen er skrevet i en sarkastisk og morsom tone, inspirert av engelsk melodrama, japansk‘ Bunraku’ teater“, fransk Grand Guignol og tysk kabaret og er rett og slett noe du ikke har sett før.

Kunstnerisk team:
Regi: Lars Erik Holter
Koreografi: Eli Stålhand
Arrangør og komponist på instrumentale underlag: Atle Halstensen
Musikalsk innstudering: Johanne Karen Hagen / Carl Fredrik Falkenberg
Re-orkestrering: Carl Fredrik Falkenberg / Johanne Karen Hagen
Musikere: Studenter fra høyskolen Barratt Due.

SHOCKHEADED PETER er bearbeidet for scenen av:
JULIAN CROUCH og PHELIM McDERMOTT, etter HEINRICH HOFFMAN: DER STRUWWELPETER.
Opprinnelig produsert av MICHAEL MORRIS for CULTURAL INDUSTRY, LONDON.
Oversetter: Are Kalvø
Forlag: Nordiska ApS, København.

Forestillingen spilles på Lillestrøm Kultursenter 7.-9.juni 2019.

Billetter kjøpes her: www.musikkteaterhoyskolen.no/kjop-billetter-til-vare-forestillinger-2/