Nyheter

Musikal-i-teten, en musikalteaterfestival 2016

MUSIKAL-I-TETEN

Ung, innovativ, kreativ og inspirerende.

Vi vil vise nytt musikkteater av unge profesjonelle artister i Oslo, Norge

27. – 29. oktober 2016 lanserer Musikal-i-teten prosjektet:

Musikal-i-teten, en musikalteaterfestival.

Musikal-i-teten er Norges første musikkteaterfestival og driftes av studentene ved Musikkteaterhøyskolen.
Festivalen har et nært samarbeid med Det Norske Teatret, Norges ledende på musikkteater, hvor studentene mottar veiledning og oppfølging fra teaterets ansatte.

 

I oktober vil våre studenter lansere sitt prosjekt: Musikal-i-teten, en musikalteaterfestival. Det de har jobbet med de to siste årene vil endelig bli et produkt fra 27. – 29. oktober 2016. I løpet av festivalen ønsker de å gi tilbake til alle som har heiet på musikkteaterfestivalen, til alle som har støttet og hjulpet, og til alle som ønsker å ta del i og dele gleden sin for musikaler ved å arrangere en gratiskonsert, stand up og debatt.

 

PROGRAM

27. oktober

22:15 - Åpningsshow - Bikuben
23:10 - Stand Up med Miriam Jacobsen - Bikuben

28. oktober

17:15 - Bikube-konsert med Nadia og Andrea - Bikuben
18:00 - "Blanke Ark" - Scene 2
19:15 - Bikube-konsert med Ida og Liv-Helene - Bikuben
20:00 - "Godos" - Scene 2
22:30 - Bikubekveld med Guro Von Germeten - Bikuben

29. oktober

14:00 - "Replikk" - En debatt om Musikkteater - Bikuben
16:30 - Bikube-konsert med Frida - Bikuben
17:00 - "Godos" - Scene 2
19:30 - "4REAL" - Scene 2
22:00 - Åpen mic + Musikal-i-teten 2017 - Bikuben

FORESTILLINGENE:

 

GODOS
Godos er en danseforestilling som har sprunget ut av et samarbeid mellom det norske danseteateret Panta Rei og det litauiske danseteateret AURA. De har vært på turné i Europa og spiller for første gang i Norge under Musikal-i-teten. Forestillingen er delt i to deler. Den første delen er koreografert av Pia Holden og Anne Ekenes fra Panta Rei, og den andre er koreografert av AURAs koreograf; Birutė Letukaitė. Inspirasjonen til den første delen kommer fra fortiden og hvordan den speiler seg i samtidsmennesket. Andre del er inspirert av tolkningen av ordet Godos som "hjertets sang".

 

4REAL
Teaterforestillingen 4REAL er laget av Teater4Real, et nyoppstartet produksjonsselskap med en visjon om å skape nytt norskt musikkteater. Forestillingen er inspirert av “generasjon perfekt” og databruk blant dagens ungdom og voksne. Vi møter Milo som har tilbragt så mye tid på sosiale medier at han har glemt hvordan han skal kommunisere med folk i virkeligheten. Gjennom Milos reise blir vi stilt ovenfor de dårlige, så vel som de gode sidene ved dagens internettbruk i en forestilling som er både underholdende og tankevekkende.

 

BLANKE ARK
“Blanke ark” er en forestilling av Aleksander Aarnes og Markus Steinsland. Fredrik er forelsket i sin bestevenn Lukas og har endelig bestemt seg for å komme ut av skapet. Emma er fast bestemt på å hjelpe Fredrik med å komme ut i håp om at hun kan klare å beholde det gode gamle trekløveret. Lukas på sin side tror han skal på tidenes hjemme-alene-fest og tar med seg Ellisiv som han møtte på Tinder. I denne spennende musikalkomedien får vi se hvor mye som kan gå galt når disse tenåringene samles og verden slik de kjenner den står for fall. Under festivalen vil du få se deres showcase av forestillingen.

 

STAND-UP m/Miriam Jacobsen
Miriam Jacobsen er 26 år og oppvokst i Nes på Romerike, hvor hun i tidlig alder begynte å underholde og spille teater. Hun er utdannet skuespiller ved NISS (nå Westerdals) og har de siste fem årene arbeidet frilans med teater, film, TV, dukkespill og stand up. Fortiden er hun aktuell som dukkespiller i NRK Super og på turne med forestillingen «Den vesle bygda». Under festivalen skal hun med humor og glimt i øyet lede oss inn i festival-humør! Det er fri entré! Kom, kom!

 

BIKUBEKVELD m/Guro Von Germeten
På Det Norske Teatrets ukentlige "Bikubekveld" vil vi under Musikal-i-teten få besøk av Guro Von Germeten. Hun er blitt skildret som en kvinnelig Tom Waits, Kaizers Orchestras skumle lillesøster eller Kate Bush på Edith Piaf-piller, men mest av alt er hun så inderlig seg selv. Guro leverer egenkomponerte låter i en smakfull og organisk miks av vintagejazz, balkanske takter, popmelodier og lidenskapelige chansons, med en stor stemme og et hjerte av ren lidenskap. I fjor slapp Guro den tredje platen sin, Jeg fant en bit av deg – denne gangen på norsk til svært gode kritikker fra publikum og presse!

 

REPLIKK
Replikk er en debattserie hvor formålet er å diskutere problemstillinger knyttet opp mot musikkteater og en musikalartists hverdag. Under Musikal-i-teten vil Replikk, i ledelse av Rebecca Lilleengen, være en arena hvor alle som er engasjert for feltet vil være velkomne. Et panel bestående av profesjonelle aktører innen musikkteater vil i hovedsak stå for debatteringen, men det vil også åpnes opp for at publikum kan uttrykke seg om de aktuelle temaene. Replikk har fri entré!

 

BIKUBE-KONSERTER
Bikube-konsertene er en rekke mindre konserter fremført av profesjonelle utøvere. Her vil du oppleve et bredt repertoar fra musikalens verden. Minikonsertene har fri entré. Velkommen!

 

Bikube-konsert m/ Nadia og Andrea:
Både Andrea og Nadia er utdannet ved Bårdar Akademiet, og har fagbrev i musikal. De har valgt låter fra tre mindre kjente Off-Broadway musikaler som de ønsker at publikum skal få høre om. Musikalene er "A...My Name Is Alice", "Lift" og "Bombshell". Selv ble de kjent med disse musikalene under sin tid på Bårdar.

 

Bikube-konsert m/ Frida Helene Hansen:
Frida har en bachelorgrad i musikkteater fra Musikkteaterhøyskolen i Oslo, og har i høst startet en ny bachelorgrad ved Artisten i Gøteborg også her innenfor musikkteater. Sangene du vil høre under Fridas konsert handler alle om lengsel. Lengselen etter et annet liv, lengsel etter kjærlighet, opplevelser, frihet, respekt og rettferdighet.

 

Bikube-konsert m/ Ida Karoline og Liv-Helene:
Liv-Helene og Ida Karoline er begge utdannet ved Bårdar og har fagbrev i musikkteater. De har gitt konserten sin navnet "The Thing About Men". Gjennom konserten ønsker de å reflektere over hvilke krav kvinner stiller til menn, hva vi kan kreve, hvordan de kan fascinere oss og irritere oss på samme tid og hvordan et utvalg Off-Broadway musikaler fremstiller mannen. Lurer du på hva greia med menn er? Kom! Så får du kanskje svaret.

 

ÅPNING- OG AVSLUTNINGSSHOW
Under åpningsshowet vil vi ønske alle velkommen til Nordens første musikkteaterfestival og det blir innslag i regi av Det Norske Teatret! Avslutningsshowet vil bestå av "Åpen Mic" hvor nettopp DU kan delta! Meld deg på ved å sende mail til musikaliteten@musikaliteten.no . Vi vil deretter runde av festivalen ved å introdusere neste års festival. Både åpnings- og avslutningsshowet har fri entré!

 

Besøk Musikaliteten på: musikaliteten.no og Facebook