Astrid Giske utenfor Folketeateret. Foto: Aleksander Håkonsen
, ,

Hvordan føles det å skulle være med i en av verdens største musikaler – The Phantom of the Opera?

Høsten 2018 er det duket for storslått norgespremiere på Folketeateret når selveste The Phantom of the Opera settes opp i Norge for aller første gang, takket være Scenekvelder som har jobbet for dette i mange år. I rollelisten finner vi tre studenter fra Musikkteaterhøyskolen: Astrid Giske og Markus Bjørlykke fullfører nå sisteåret på sin bachelor i musikkteater, mens Kristoffer Grua Pedersen fullførte sin bachelor ved skolen i 2014. Vi stilte dem tre raske spørsmål om hvordan det føles å være med i verdens største musikal. Her er hva de svarte:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Astrid Giske, Markus Bjørlykke og Kristoffer Grua Pedersen fra Musikkteaterhøyskolen er med i Phantom of The Opera. Foto: John Andresen

«Det hele var egentlig veldig komisk, for da det ukjente nummeret ringte, var jeg ganske forberedt på helt motsatt beskjed enn det jeg fikk.»

1) Hvor var du når du fikk vite at du var blant skuespillerene i The Phantom of the Opera?

Astrid: Jeg var på bussen på vei til jobb på Kaffebrenneriet. Det hele var egentlig veldig komisk, for da det ukjente nummeret ringte var jeg ganske forberedt på helt motsatt beskjed enn det jeg fikk. Jeg ble så sjokkert at jeg reagerte med å virke veldig skeptisk, så mye at hun som ringte meg, Karianne Jæger fra Scenekvelder, ikke trodde jeg ble noe glad. I tillegg satt jeg jo på bussen, så det å bryte ut i et jubelsskrik ville nok gitt personen ved siden av meg hjerteinfarkt. Men jeg klarte jo selvsagt ikke fokusere på noe annet enn den fantastiske nyheten resten av dagen.
Markus: Jeg satt med klassen og ringte rundt til barnehager i forbindelse med Musikkteaterfestivalen Musikal-i-teten i det det ringte. Jeg trodde jeg ble oppringt av en barnehage, men det ble jeg altså ikke. Hehe.
Kristoffer: Jeg var på Øvingshotellet for å forberede en konsert. Jeg satt faktisk og øvde på en av sangene fra The Phantom of the Opera da jeg fikk den hyggelige telefonen.

2) Hva betyr denne muligheten for deg?

Astrid: Denne muligheten betyr virkelig alt for meg! Jeg er så takknemlig som får jobbe med så fantastiske mennesker, og får muligheten til å være en del av favorittmusikalen min.
Markus: Det er jo den største muligheten jeg noen gang har fått, og kanskje den største jeg noen gang kommer til å få? Jeg tror dette kommer til å bli det mest lærerike og inspirerende jeg noen gang kommer til å gjøre.
Kristoffer: Dette betyr mye for meg, helt klart. Jeg får jobbe med et fantastisk team, både på og bak scenen. Samtidig som jeg får være med på en av de aller største musikalsatsningene i Norge noensinne, noe som naturligvis er gøy å være en del av.

3) Hvilket forhold har du til The Phantom of The Opera fra før?

Astrid: Det startet med at min mor pleide å spille The Phantom of the Opera på plate da jeg var liten. Jeg ble godt kjent med musikken, men jeg så ikke musikalen før jeg var 15 år. Fra det øyeblikket var jeg solgt, og mitt største ønske var å en dag å få spille Christine Daaé. Jeg måtte se den hver gang jeg var i London, og har også fått med meg Broadway-versjonen og Stockholm-versjonen. Det begynner å gå opp for meg at jeg faktisk skal stå på scenen i drømmerollen, noe som er utrolig surrealistisk!
Markus: Å vokse opp uten å ha hørt musikken til The Phantom of the Opera er jo umulig. Og musikken er fantastisk, men jeg har ikke hatt noe spesielt forhold til forestillingen før nå i høst, og jeg skal se den live for første gang nå i februar i West End i London.
Kristoffer: Det var den aller første musikalen jeg så på en scene, og den inspirerte meg til å ta utdanning som musikalartist. Jeg har i ettertid sett den flere ganger og hører ofte på musikken, så jeg har et sterkt forhold til den fra før av.

Tusen takk til Astrid, Markus og Kristoffer for svarene og gratulerer så mye med rollene i The Phantom of the Opera. Så er det bare å vente i spenning på hva Operafantomet kommer til å finne på i kulissene på Folketeateret, som jo en gang huset Den Norske Opera. Brekk et bein, og knus en lysekrone.

The Phantom of the Opera er en av verdens mest populære musikaler

Andrew Lloyd Webbers The Phantom of the Opera ble første gang satt opp på Her Majesty’s Theatre i West End London 9. oktober 1986. Musikalen er sett av over 140 millioner mennesker og er den musikalen som har gått nest lengst på West End
noensinne, bare slått av Les Misérables. På Broadway i New York troner den på topp som den lengstspillende musikalen i Broadways historie. The Phantom of the Opera har norgespremiere på Folketeateret 7. september 2018.

Tekst: Ketil Christensen
Bilder: Aleksander Håkonsen og John Andresen