Norges mest fornøyde studenter

Studiebarometeret viser at  Musikkteaterhøyskolen har Norges mest fornøyde studenter

Studentene (f.v.) Silje Möen Knärvik, Mina Dahle og Frida Helene Hansen ved Musikkteaterhøyskolen øver til forestillingen som har premiere fredag. Musikkteaterhøyskolen og Norges musikkhøgskole har Norges mest fornøyde studenter, viser ny undersøkelse.

I går ble den årlige nasjonale studentundersøkelsen Studiebarometeret offentliggjort. Den viser at det er her, mellom treningssentre og kebabkiosker på Carl Berner i Oslo, vi finner Norges mest fornøyde studenter. Sammen med Norges musikkhøyskole, kommer høyskolen med rundt 80 studenter, på første plass.

Trives på liten skole

Små, private og spesialiserte høyskoler dominerer listen over studiestedene hvor flest studenter sier de alt i alt er fornøyde med studieprogrammet sitt. De tradisjonelle universitetene havner midt på treet. Universitetet i Oslo ligger for eksempel på 38. plass blant 57 institusjoner.
På en stol og utkledd som Huldra forteller bachelorstudent i musikkteater Mina Dahle at hun drømmer om å leve av å stå på scenen. Hun er storfornøyd med studietilbudet. Her er flinke lærere som er gode på å gi tilbakemeldinger og oppfølging, mener hun.
- Her er det bare å banke på døren til rektor, man trenger ikke å være nervøs for det, sier hun.

Studentene synes det er bra at skolen er liten.
- Man blir kjent med lærerne, det er ikke som å sitte på en forelesning med 350 andre, sier Martine Aurora Andersen (21), for anledningen utkledd som Askeladden.

NOKUT: Størrelse ikke viktigst

Det er NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) som gjennomfører undersøkelsen. Direktør Terje Mørland sier at Studiebarometeret egner seg bedre for til sammenligne studieprogram enn institusjoner.
- Disse institusjonene kom best ut i fjor også. Da så vi at dette har mer sammenheng med at de er høyt spesialiserte, at de kun tilbyr utdanning på ett eller noen få fagområder, enn at de er små i størrelse, sier han.
Han sier at de populære høyskolene også tilbyr studier på fagområder som studentene vurderer høyt nasjonalt. Studentenes egen motivasjon og forkunnskaper spiller også inn. Musikkhøgskolen er for eksempel kjent for å ha tett oppfølging og svært motiverte studenter, sier han.
- Vi ser også at noen private høyskoler teologifeltet gjør det godt. Vi har ikke sett nærmere på hva som er bakgrunnen for det, sier han.

Utdrag og bilde hentet fra Aftenpostens nettutgave. Les den opprinnelige artikkelen her