Ralf Schaedler er Casting Director hos Tysklands største aktør innen musikkteater, Stage Entertainment

Auditiontrening med Ralf Schaedler fra Stage Entertainment i Tyskland

Uken etter høstferien var 3.klasse ved Musikkteaterhøyskolen så heldige å få gjøre auditiontrening for Ralf Schaedler som er Casting Director hos Tysklands største aktør innen musikkteater, Stage Entertainment.

Tyskland, Sveits og Østerrike er verdens tredje største marked, når det kommer til musikkteater, med flere hundre teatre. Den aller største aktøren på det kommersielle markedet er Stage Entertainment som har over 40 teatre i hele Europa. Av disse ligger 12 i Tyskland og de spiller alle de store musikalene fra “Phantom of the Opera” til “Starlight Express” og Disneys “Tarzan”. Ralf Schaedler jobber med å besette alle produksjonene, så for studentene våre var dette en gylden mulighet til å få vise seg frem og å få en inngangsbillett til dette store markedet. Og de skuffet ikke, studentene ved Musikkteaterhøyskolen holder i følge Ralf et høyt nivå.

I tillegg til at studentene fikk vise seg frem fikk de en innføring i auditionetikette i Tyskland og tips om repertoar og egenpromotering.

3.klasse ved Musikkteaterhøyskolen på auditiontrening for Ralf Schaedler som er Casting Director hos Tysklands største aktør innen musikkteater, Stage Entertainment. Foto: Signe Alexandra Domogalla

Tekst og bilder: Signe Alexandra Domogalla